8.8
Categorie: Samenwerken & Persoonlijke groei, Werken met Baby's, Kindontwikkeling en gedrag, Ouderavond, Teamscholing & studiedagen

Training Baby- en kindgebaren

2 bijeenkomsten Prijs op aanvraag
Sterk praktijkgericht
Beschikbaar in heel Noord-Nederland
Met gratis boekje!

Baby- en kindgebaren is een methode die speciaal is ontwikkeld voor horende ouders/verzorgers en horende kinderen. Het gaat over het begrijpen van elkaar. Hoe mooi zou het zijn, dat jij met de kinderen kan communiceren nog ver voordat zij kunnen praten?

Met baby- en kindgebaren kun je heel wat stappen zetten in de communicatie met jonge kinderen en baby’s. Deze communiceren namelijk de hele dag. Door de geluidjes die een kindje maakt wil hij je laten weten dat hij honger heeft, moe is , een volle luier heeft, of….

Hoe mooi zou het zijn dat deze kinderen met hun handjes (via gebaren) kunnen aangeven dat ze moe zijn of honger hebben etc. Dit is wat baby- en kindgebaren brengt. Baby’s zijn al vanaf zes maanden in staat om op deze manier te communiceren. Zo leren jullie elkaar steeds beter begrijpen.

De methode leert jullie op een speelse manier, samen beter te communiceren. Je bent hier samen mee bezig, je hebt samen plezier en hebt samen meer verbinding. Er is minder frustratie, minder boosheid, omdat het kindje zich beter kan uiten en omdat hij nu beter begrepen wordt. Maar ook bij jou is er minder frustratie, omdat jij het kindje beter begrijpt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van gebaren uit de Nederlandse gebarentaal.

We hebben verschillende mogelijkheden:

  • Basiscursus

De basiscursus bestaat uit 2 lessen van 2 uren. Tussen de lessen door zit ongeveer 4/5 weken ruimte, zodat je de geleerde informatie eigen kunt maken. We behandelen veel onderwerpen, o.a. communicatie, lichaamstaal, het babybrein, beelddenken, herkennen van gebaren, gebaren bij peuters/kleuters en je leert in de lessen ruim 50 gebaren die je gelijk kunt gaan toepassen in de praktijk.

  • Ouderavond/middag

Werk jij als kinderopvang al met baby- en kindgebaren? Hoe mooi is het dan dat je dit kunt delen met de ouders. Misschien doet hun kindje gebaren die zij nog niet herkennen of willen zij er ook graag thuis mee aan de slag om de communicatie onderling nog groter te maken. Hiervoor is een ouderavond/middag zeer geschikt. In een uur tijd leren zij de allereerste basis van de baby- en kindgebaren en leren zij alvast 12 gebaren die zij thuis gelijk kunnen toepassen.

  • Cursus op maat

Een cursus op maat is ook altijd mogelijk. Heb jij speciale wensen/ tijden in gedachten? Of wil je er eerst achter komen of baby- en kindgebaren iets is voor jullie kinderopvang of onderbouw? Dan kunnen wij hierover altijd samen in overleg. Neem contact op met Spiekr!


Profiel foto van docent
Trainer

Gabrielle Terpstra

Ik gebruik de gebaren nu de gehele dag door: thuis, op mijn werk en zelfs bij vrienden en familie. Het plezier die je met elkaar hebt met gebaren spat er van af en de band met elkaar wordt zoveel hechter door het communiceren met gebaren. Dit maakt ook op mijn werk in de kinderopvang, dat ik het zo bijzonder vindt wat baby- en kindgebaren kan opleveren. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Ik zou dit iedereen gunnen die met kinderen werkt of kinderen heeft. Daarom ben ik gestart met baby- en kindgebaren en hoop ik wellicht jou of jouw werkteam in de toekomst een cursus baby- en kindgebaren te geven.

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.