8.0
Categorie: Wettelijk verplicht (IKK)

Taaltoets 3F voor pedagogisch medewerkers

Prijs op aanvraag
Toets & E-learning
Uitgebreide programmering
Hoge slagingskans

Taaleis Cao Kinderopvang

Pedagogisch medewerkers spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van kinderen. Daarom moet hun mondelinge taalvaardigheid op peil zijn. Dat gaat over gesprekken voeren, luisteren en spreken. Vanaf 1 januari 2025 geldt de taaleis. Deze eis staat in de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). In voorschoolse educatie (ve) geldt de taaleis nu al. Hier geldt ook dat de leesvaardigheid op niveau moet zijn. De regels rondom de taaleisen zijn per januari 2023 versoepeld. De uitwerking hiervan vindt je hier.

 

Spiekr en Firda

Firda en Spiekr hebben de handen ineen geslagen om te voorzien in regionaal aanbod op het gebied van taaltoetsen 3F voor de kinderopvang. Op onze examen-locatie aan de Julianalaan 97 of op de Wilaarderburen 1 in Leeuwarden organiseren wij met regelmaat taaltoetsen. De toetsen die je bij ons kunt doen zijn:

  • Spreken en gesprekken voeren
  • Luisteren
  • Lezen (voor VE)


Goede voorbereiding is het halve werk!

Om goed beslagen ten ijs te komen ontvangt iedere deelnemer vooraf toegang tot een E-learning waarin de deelnemer informatie ontvangt over de toets(en) en aan de slag kan met oefenmateriaal. Op deze manier kan goede voorbereiding bijdragen aan een hogere slagingskans.

De toetsen zijn als volgt vormgegeven. De toets Luisteren is een meerkeuze toets over audio en video fragmenten. De toets lezen is een meerkeuze toets over verschillende teksten. Voor de toets spreken maak je een PowerPoint presentatie die je 1 weer voorafgaand aan het toetsmoment kunt uploaden in de leeromgeving. Bij het onderdeel gesprekken voeren, voer je een gesprek door middel van het verdedigen van een stelling samen met mede deelnemers. Alle informatie vind je na het inschrijven in de leeromgeving waar je toegang toe krijgt.

 

Kosten*

  • Toets spreken en gesprekken voeren (incl. E-learning) € 150,-
  • Toets luisteren (incl. E-learning) € 75,-
  • Toets lezen (incl. E-learning) € 75,- (alleen eis bij VE)

*vanaf juli 2023 (schooljaar 2023/24)


Onze toets-planning

Wekelijks op dinsdagavond of woensdagochtend in Leeuwarden m.u.v. schoolvakanties. 


  • Toets + e-learning Spreken en gesprekken voeren
  • Toets + e-learning Luisteren
  • Toets + E-learning Lezen

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.