9.6
Categorie: Veiligheid & Gezondheid, Wettelijk verplicht (IKK)

E-learning meldcode kindermishandeling voor de kinderopvang

1 uur 20,00
Sterk praktijkgericht
Beschikbaar in heel Nederland
E-learning van Veilig Thuis & Spiekr

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals met het signaleren en handelen bij (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling. In de kinderopvang is het gebruik van de meldcode verplicht. Werkgevers zijn verplicht het gebruik en de kennis van de meldcode te bevorderen onder hun werknemers.

De kinderopvang en het onderwijs spelen een belangrijke rol bij het eerder herkennen en signaleren van kindermishandeling. Thuis veilig opgroeien is een belangrijke voorwaarde om kinderen de mogelijkheid te bieden zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.

Gemiddeld is 1 op de 30 kinderen het slachtoffer van mishandeling. Kindermishandeling is niet alleen lichamelijk geweld. Het is elke vorm van mishandeling die voor een kind bedreigend of gewelddadig is. Ook getuige zijn van huiselijk geweld, verwaarlozing en felle echtscheidingsstrijd valt eronder. In 2022 kwamen er bij Veilig Thuis Friesland (onderdeel van het regiecentrum) in totaal 3757 adviesvragen binnen van professionals, waarvan 79 van de kinderopvang en 147 keer door het basisonderwijs. Van de in totaal 4110 meldingen waren er 20 meldingen van de kinderopvang en 83 meldingen van het basisonderwijs. De genoemde cijfers staan niet in verhouding met het aantal kinderen in onveilige situaties en vraagt om actieve benadering en vergroten van bewustwording op het thema.

Ontdek de kracht van kennis en het belang van samenwerking met de gloednieuwe e-learning “Meldcode Kindermishandeling” – een dynamische samenwerking tussen Spiekr en Veilig Thuis Friesland!

Speciaal ontwikkelt voor pedagogisch professionals in de kinderopvang (inclusief gastouders), neemt deze interactieve e-learning je mee en voorziet jou van kennis en bewustwording. In slechts één uur ontdek je de essentiële stappen van de meldcode en vergroot je niet alleen je expertise, maar verlaagt het ook de drempel om contact op te nemen met Veilig Thuis voor waardevol advies.


Waarom kiezen voor deze e-learning?

  • Leerzame en praktische inhoud: Onze e-learning biedt jou de meest actuele en relevante informatie over het gebruik van de meldcode kindermishandeling. Je leert de signalen herkennen, de juiste stappen te nemen en krijgt praktische tips om effectief te handelen in potentieel zorgwekkende situaties.
  • Open communicatie: We begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om de stap te zetten om Veilig Thuis te benaderen voor advies. Daarom is het vergroten van het vertrouwen en de openheid rondom dit contact een belangrijk doel van onze e-learning. Met behulp van realistische casussen en interactieve scenario’s, leer je hoe je op een empathische en professionele manier kunt samenwerken met Veilig Thuis Friesland. Je leert de medewerkers van Veilig Thuis kennen, doordat zij de e-learning presenteren.
  • Interactief en verfrissend: Onze e-learning is verre van saai! Met vier boeiende blokken neemt het je mee op een vlotte en frisse ontdekkingsreis. Door middel van quizzen, video’s en simulaties word je actief betrokken bij het leerproces en blijft de stof hangen als nooit tevoren.
  • Gecertificeerde kennis: Na afronding van de e-learning ontvang je een officieel certificaat van deelname. Dit bewijst niet alleen je inzet voor het waarborgen van de veiligheid en welzijn van kinderen, maar ook je bekwaamheid in het gebruik van de meldcode.


Klaar om de veiligheid van kinderen naar een hoger niveau te tillen? Wacht dan niet langer en stap aan boord van onze e-learning “Meldcode Kindermishandeling.” Leer, groei en werk samen met Veilig Thuis Friesland om het verschil te maken in het leven van kwetsbare kinderen.

Wat kun je verwachten?

In de e-learning maakt de pedagogisch professional kennis met het leren signaleren van kindermishandeling. De pedagogisch professional krijgt zicht op hoe de meldcode helpt om signalen en vermoedens bespreekbaar te maken met ondersteuning van de eigen organisatie en van Veilig Thuis Friesland.

De e-learning is opgedeeld in vier blokken:


Indeling blokken

  • Blok 1: Kindermishandeling,; wat weet je al?
  • Blok 2: Signaleren; waar let je op?
  • Blok 3: Weerstanden; je zorgen kenbaar maken, hoe doe je dat?
  • Blok 4: De meldcode helpt je; hoe dan?


Praktische zaken

De e-learning neemt ongeveer een uur in beslag. Ieder blok duurt ongeveer 15 minuten. Na afloop ontvang de deelnemer een certificaat voor het goed afronden van de E-learning.

Neem contact op met Spiekr. Je ontvangt een voorstel op maat en wij verstrekken inloggegevens aan de deelnemers.

We werken met het volgende prijsmodel bij ‘grote’ aantallen:



Na inloggen heb je 2 maanden toegang tot de e-learning.

Wat vinden andere deelnemers van de e-learning?


“Door deze e-learning ben ik meer te weten gekomen over de signalen van kindermishandeling. Door de duidelijke opbouw van deze e-learning heb ik op een duidelijke en rustige manier de stappen kunnen doornemen en weet ik nu de basiskennis van de meldcode kindermishandeling.”

Deelnemer R.B.


“Zeer belangrijk als je pedagogisch professional bent dit jaarlijks te herhalen”

Deelnemer C.B.

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.