Categorie: Kinderen 4-12 (BSO), Teamscholing & studiedagen

Workshop Ruimte voor jongens!

3 uren Prijs op aanvraag
Sterk praktijkgericht
Beschikbaar in heel Nederland
Samen leren bij jou op locatie

Ruimte voor jongens!

“Jongens, doe even rustig!”, “Jongens, doe even normaal!”

Hoeveel ruimte is er eigenlijk voor jongens in de BSO?

Jongens zijn anders dan meisjes. Als BSO kun je hier rekening mee houden, zodat jongens de ruimte krijgen voor bijvoorbeeld hun behoefte aan een flinke dosis beweging en voor hun competitiedrang. En heel belangrijk voor hun zelfbeeld: positieve reacties op dit jongensgedrag!

Doel van de workshop

Tijdens de workshop “Ruimte voor jongens” brengen we in kaart waarin en waarom jongens zoal verschillen van meisjes. Vervolgens gaan we kijken naar de manier waarop hier in de praktijk ruimte voor kan worden gemaakt en op welke manier jongens op een positieve manier kunnen worden begeleid.

Concrete start!

Tijdens de workshop wordt een eerste start gemaakt met de concrete invulling van een activiteitenprogramma, toegespitst op jongens en passend binnen de mogelijkheden van de BSO. Iedereen gaat naar huis met een mapje vol met activiteiten!

Doelgroep

De cursus is gericht op pedagogisch medewerkers BSO en managers die te maken hebben met de begeleiding van pedagogisch medewerkers. De cursus is gericht op zowel beginnende als meer ervaren medewerkers.

Trainingswijze

Dit is een interactieve workshop, waarbij de theorie, tips van de trainer en ideeën vanuit de groep elkaar afwisselen en aanvullen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van afwisselende en activerende werkvormen die er op gericht zijn de ideeën vanuit de workshop op effectieve wijze te integreren in je denken en handelen.

Tijdsduur

De training duurt ongeveer drie uur.

Totale tijdsinvestering: 3 uur.

Bewijs van deelname

Aan het eind van de workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

(prijs bij minder dan 10 deelnemers in overleg).

De totaalprijs bij een in-company traject is afhankelijk van het aantal cursisten en de reisafstand van de trainer. De prijs per cursist is 100 euro, inclusief materiaalkosten, exclusief reisvergoeding. De training is vrijgesteld van BTW. De 15e cursist doet gratis mee.

Profiel foto van docent
Trainer

Joanna Brands

Joanna ondersteunt de Pedagogisch professionals graag in hun ontwikkeling, zodat ze zich nog bewuster raken van hun handelen … want zij maken het verschil! Ze motiveert en inspireert graag en wordt op haar beurt ook graag geïnspireerd door de Pedagogisch professionals. Naast haar huidige werkzaamheden als pedagogisch coach/beleidsmedewerker is Joanna bij ons bezig met haar passie: trainingen geven en ontwerpen. Haar kracht is laagdrempeligheid in de omgang in combinatie met grote pedagogische kennis en continue zoektocht naar de zone van de naaste ontwikkeling van zowel de persoon die naast haar staat, alsook die van haarzelf. Daarmee zet ze zich in voor optimale ontwikkelkansen voor ieder kind.

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.