Categorie: Workshops & Inspiratie, Werken met Baby's, Teamscholing & studiedagen

Workshop: Slapen op de opvang

2 uren Prijs op aanvraag
Sterk praktijkgericht
Beschikbaar in heel Noord-Nederland
Leer van de experts!

Meer rust en slaap op de opvang Goed slapen is enorm belangrijk. Dan kan jij je beter concentreren, ben je flexibeler, kan je meer prikkels verwerken, eet je beter, voel je je gelukkiger, heb je minder hulp nodig én slaap je ook weer beter! Dit geldt niet alleen voor jou, maar zeker ook voor kinderen!

Goed slapen gaat helaas niet altijd vanzelf. Het is belangrijk dat er een mooie basis staat en er geen factoren zijn die het slapen belemmeren. Heb je op de dag voldoende slaap, dan zijn de nachten ook vaak beter. Is er op de dag een mooi ritme van slaap, dan merk je dat het ook positief doorwerkt in bijvoorbeeld het voedingsritme en hoe een kind in zijn vel zit.

Maar hoe kan jij als pedagogisch medewerker bijdragen aan een mooie slaapbasis van een kind? Je hebt meerdere kinderen op je groep, dus hoe doe je dit praktisch?

Bureau van slaap begeleidt kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar bij beter slapen. Wij brengen meer rust in gezinnen door eerst op de oorzaak van het slaapgedrag in te zoomen. Wij hebben een liefdevolle methodiek ontwikkeld om kindjes beter te laten slapen, zónder te laten huilen.

Sinds 2020 trainen wij ook pedagogisch medewerkers op het gebied van slaap en hebben wij een interactieve, praktische workshop ontwikkeld.

In de training ‘slapen op de opvang’ geven we waardevolle, praktische tips om het slapen op de opvang te verbeteren. Zodat jij als pedagogisch medewerker weet wat belangrijke basisvoorwaarden zijn om goed te kunnen slapen op de opvang. Naast de praktische tips, zoomen we ook in op pedagogisch partnerschap; hoe kan jij samen met ouders bouwen aan een mooie basis? Maar we gaan ook in op vragen als;

  • ‘Wat kan je betekenen voor een kind dat slecht slaapt?’
  • ‘Wat doe je als niks werkt?’
  • ‘Moet je kinderen laten huilen om in slaap te leren vallen, of kan het ook op een liefdevolle manier?’

Het is een interactieve training met veel ruimte voor het stellen van vragen uit de praktijk.

Werkwijze: In 2 uur tijd nemen wij jou op een interactieve manier mee in het thema ‘meer rust en slaap op de opvang’. Een stukje theorie, ondersteund door mooie animatiefilmpjes met achtergrondinformatie. We delen praktische tips aan de hand van ingebrachte casussen. We beloven een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk met hier en daar wat discussie, maar ook veel humor. Na afloop ontvangt iedereen een handige hand-out als naslagwerk.

De trainer: Anneke Wijngaarden is slaapcoach en trainer bij Bureau van Slaap. Voordat Anneke slaapcoach werd, werkte zij als trainer en coach binnen de kinderopvang. De combinatie van haar ervaring binnen de kinderopvang met haar passie voor kinderen en beter slapen, zorgen ervoor dat Anneke een deskundige trainer is om jou als pedagogisch medewerker die handvaten te geven voor meer rust en slaap op jouw groep!

Dagen en tijden: De training duurt 2 uren en kan zowel overdag als in de avond gepland worden. Het is ook mogelijk om de training uit te spreiden over meerdere dagen en in overleg aan te vullen met andere modules.

Locatie: De training is zowel live op locatie, als online mogelijk.

Aanmelden: Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden.

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.