8.5
Categorie: Starten in de kinderopvang

Scholing pedagogiek 0-13 jaar

3 bijeenkomsten (blended) 795,00 13 mei, 3 juni en 1 juli in Drachten
Sterk praktijkgericht
Binnen 3 maanden een nieuwe gekwalificeerde medewerker
Geleerde theorie is direct in de praktijk toepasbaar

Hoe gaan jullie om met het personeelstekort? Wij hebben dé oplossing! Onze opleiding Pedagogiek 0-13 jaar biedt zij-instromers de kans om de overstap te maken naar de kinderdagopvang, peuteropvang of BSO.

Een verouderd sociaal diploma in combinatie met de scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers resulteert in een gloednieuwe pedagogisch medewerker.

Deze scholing, bestaande uit zowel fysieke bijeenkomsten als e-learning, kwalificeert, samen met een verouderd sociaal diploma, voor de functie van pedagogisch medewerker. Deelnemers vergroten hun pedagogische kennis en verwerven benodigde vaardigheden. Vanaf het begin van de scholing gaat een zij-instromer boventallig aan de slag op de groep om praktijkervaring op te doen. De aangeleerde theorie wordt ondersteund met praktijkopdrachten. Binnen slechts 3 maanden kan een zij-instromer al gekwalificeerd bij jullie aan de slag!

Deze scholing is branche erkend en aangemerkt als aanvullend bewijs doorSubsidie FCB voor onze trainingen Kinderopvang, Jeugdzorg en Welzijn is weer mogelijk! | Confriends

Waarom Pedagogiek 0-13 jaar? 

 • Supersnel nieuwe medewerkers op de groep (binnen 3 maanden)
 • Alles wat een nieuwe medewerker nodig heeft om een goede start te maken
 • Geleerde theorie is direct in de praktijk toepasbaar
 • Eerst boventallig en begeleid vlieguren maken op de groep, dan na 3 maanden al de functie van pedagogisch medewerker.


De zij-instromers leren via de 4 pedagogische doelen waarom hun werk als pedagogisch medewerker zo belangrijk is. Om deze doelen in de praktijk te realiseren, leren de zij-instromers over de 6 interactievaardigheden. Ook leren ze over de algemene ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar en leren deze ontwikkeling te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van observatietechnieken of door het toepassen van theorieën uit verschillende pedagogische stromingen. Door de continue vertaling van pedagogisch beleidsplan naar pedagogisch handelen in de praktijk kan een zij-instromer met een rugzak vol kennis en vaardigheden bij jullie aan de slag!

De studiebelasting bedraagt 33 – 43 uur en is als volgt opgedeeld:

 • Bijeenkomsten: 12 uur (3 dagdelen)
 • E-learning: 10 – 15 uur
 • Praktijkopdracht en: 13 – 17 uur


De training is zowel incompany als via open inschrijving te volgen.

Tarief open inschrijving: € 795,-* p.p. Tarief incompany: € 695,-* p.p.


*Geen BTW ten gevolge van CRKBO registratie

Deze bijscholing is speciaal bedoeld voor pedagogisch medewerkers met een verouderd diploma dat niet kwalificeert voor de kinderopvang. Het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) heeft besloten de diplomalijst van de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker per 1 november 2020 uit te breiden. Met aanvullend bewijs kwalificeren diverse verouderde diploma’s voor de dagopvang, peuteropvang en/of buitenschoolse opvang. De scholing Pedagogiek 0-13 jaar zorgt ervoor dat je gecertificeerd wordt en voldoet aan de eisen die de cao-partners stellen. Deze bijscholing is bedoeld in combinatie met diploma’s, die de vermelding krijgen “Hier is aanvullend bewijs bij vereist” uit de diplomacheck van Kinderopvang werkt! Onze bijscholing wordt vermeld in de aanvullende bewijsstukken voor de volgende categorieën:

 • Categorie A2 groep 1
 • Categorie A2 groep 2
 • Categorie A2 groep 3
 • Categorie A2 groep 4
 • Categorie A3
 • Categorie A4
 • Categorie B2


Wil je weten of jouw behaalde diploma in combinatie met onze bijscholing voldoende is om te kwalificeren voor de kinderopvang, maak dan gebruik van onderstaande link voor de diplomacheck: ⇒Diplomacheck kinderopvang Werkt!

 • Start: vrijdag 22 maart 2024 (Hoogeveen) - tweede bijeenkomst: 19 april - laatste bijeenkomst: 24 mei '24 - 9.00 – 13.00uur
 • Start: maandag 13 mei 2024 (Drachten) - tweede bijeenkomst: 3 juni - laatste bijeenkomst: 1 juli - 9.00 - 13.00 uur
 • Start: donderdag 12 september (Drachten) - tweede bijeenkomst: 17 oktober - laatste bijeenkomst 21 november 9.00 -13.00 uur
 • Start: maandag 21 oktober (Drachten) - tweede bijeenkomst: 18 november - laatste bijeenkomst 16 december 9.00 - 13.00 uur


De opleiding is blended, dat betekent dat deelnemers zowel offline klassikaal als online zelfstandig de opleiding doorlopen. Thuis lekker aan de slag met de e-learning, in bijeenkomsten met andere deelnemers en een deskundige trainer de diepte in en uiteraard uitvoeren in de praktijk op de groep. Met een maatje (een ervaren collega), want zo leert een deelnemer ook tijdens de vlieguren als boventallig pedagogisch medewerker het meest. Daarom heeft de deelnemer toegang tot en ondersteuning van een kinderopvangorganisatie nodig waar hij of zij de praktijkopdrachten kan uitoefenen.

“Door het volgen van deze cursus ben ik meer bewust geworden van mijn eigen handelen en het effect op het kind. Veel kind/baby ervaring heb ik opgedaan door in de privésfeer en als vrijwilligster, maar met name de filmpjes op de e-learnings hebben mij doen beseffen dat ik dit maal in de functie van pedagogisch medewerker er meer kansen zijn om bij te dragen de ontwikkeling van het kind.”

Deelnemer Pedagogiek 0-13


Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvangen de deelnemers een FCB erkend certificaat. Voor het certificaat is het nodig dat een deelnemer alle bijeenkomsten aanwezig is en de eindopdracht voldoende heeft gemaakt.


Het UWV maakt een mooi filmpje over onze scholingProfiel foto van docent
Trainer

Marijke Nota

Kijken naar de behoefte van het kind en dit centraal zetten is een belangrijk thema. Hoe kun jij als (toekomstige) professional hierin een bijdrage leveren? Jij bent het gereedschap, wat maakt dat bewust bekwaam handelen het sleutelwoord is. Naast huidige werkzaamheden als pedagogisch coach heeft Marijke een passie voor trainingen ontwikkelen en geven met als extra ingrediënten enthousiasme en een dosis gezonde humor. Met een achtergrond als toegepaste psycholoog, docent omgangskunde en practitioner Hostmanship is Marijke breed inzetbaar.

Profiel foto van docent
Trainer

Joanna Brands

Joanna ondersteunt de Pedagogisch professionals graag in hun ontwikkeling, zodat ze zich nog bewuster raken van hun handelen … want zij maken het verschil! Ze motiveert en inspireert graag en wordt op haar beurt ook graag geïnspireerd door de Pedagogisch professionals. Naast haar huidige werkzaamheden als pedagogisch coach/beleidsmedewerker is Joanna bij ons bezig met haar passie: trainingen geven en ontwerpen. Haar kracht is laagdrempeligheid in de omgang in combinatie met grote pedagogische kennis en continue zoektocht naar de zone van de naaste ontwikkeling van zowel de persoon die naast haar staat, alsook die van haarzelf. Daarmee zet ze zich in voor optimale ontwikkelkansen voor ieder kind.

Profiel foto van docent
Trainer

Sanne van Mulligen

Na afgestudeerd te zijn als bewegingsagoog en psychomotorische therapeut koos ik bewust voor preventief werk. Mijn focus ligt op investeren in het welzijn van mensen in plaats van curatieve therapie te bieden. Na jarenlang studenten te hebben begeleid als docent, besloot ik mijn kennis en passie voor opvoeden en opgroeien breder in te zetten.

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?
Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. We bespreken graag wat er mogelijk en nodig is.

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.